Winterbanden


Winterbanden

Winterbanden zijn altijd veiliger in de winter! Ook in Nederland met de relatief zachte winters. De keuze voor winterbanden blijft altijd het veiligst. Het is dus eigenlijk een must.

Winter in Nederland

Wat voor weer het ook is de banden van de auto bepalen voor een groot gedeelte de prestaties van de auto. Als het koud wordt kunt u kiezen voor winterbanden. Wanneer het kouder wordt dan 7 graden zijn winterbanden veiliger dan zomerbanden. Rubber wordt harder bij lagere temperaturen waardoor de zomerbanden het grip op de wegdek verliest. Bij de banden speciaal voor de winter, zijn gemaakt van zachter rubber en ook voorzien van extra groeven die zorgen voor meer grip en voeren het water veel beter af.

Nat wegdek en verschil zomer en winterbanden

Bij een snelheid van 100 km/u sta je met winterbanden maar liefst 4 meter eerder stil dan zomerbanden. Dat maakt vaak een verschil bij wel of geen botsing!

Verschil zomer en winterbanden op sneeuwwegdek

Bij sneeuw is het verschil nog groter. Bij 50 km/u sta je met winterbanden maar liefst 28 meter eerder stil dan op zomerbanden, dat is een serieus verschil!

Advies banden tijdens de winter

Laat bij sneeuw je auto met zomerbanden staan! Is dit geen optie kies voor winterbanden zeker als je ook besluit op wintersport te gaan. Want in veel landen zijn winterbanden verplicht of worden deze aangeraden. Speciale banden voor de winter zijn veiliger, zuiniger en stiller!