Werkplaats Acties
Blijf altijd op de hoogte


Winterbanden

Het rubber van de autobanden wordt bij lagere temperaturen harder, hierdoor ontstaat er minder grip op de weg. Dit zorgt ervoor dat de remweg langer wordt. Winterbanden hebben daarom een speciale rubbersamenstelling, waardoor ze onder de 7 graden Celsius meer grip en een kortere remweg hebben. Door deze samenstelling heeft uw auto hierdoor een betere wegligging in de bochten. Winterbanden kunnen meer water en natte sneeuw afvoeren, waardoor er minder snel aquaplaning op zal treden. Ook bij nat weer merkt u de prestaties van de winterbanden.

Op wintersportvakantie?

In steeds meer landen zijn winterbanden verplicht bij winterse omstandigheden. Wanneer u op normale banden blijft rijden en bij een ongeluk betrokken raakt, loopt u kans om medeaansprakelijk te worden gesteld. In landen zoals Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Italië zijn winterbanden en sneeuwkettingen zelfs verplicht.

Heeft u al winterbanden?

Wanneer u al beschikt over winterbanden, is het belangrijk om deze tijdig te laten wisselen. Maak een afspraak in onze werkplaats. Het maakt niet uit of uw banden bij ons in de opslag liggen of dat u deze meebrengt vanuit huis. U kunt uw bandenwissel gemakkelijk online inplannen via de online werkplaatsplanner.

Werkplaatsplanner

Banden wisselen bij ATS is niet duur!

Bandenwissel (4 losse banden) inclusief opslag € 99,-
Wielenwissel (4 complete wielen) inclusief opslag € 65,-

Met de opslag bij ATS bent u verzekerd tegen diefstal en brandschade.

Zijn uw winterbanden aan vervanging toe?

Wij hebben diverse scherp geprijsde wintersets beschikbaar! Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op voor een passend aanbod en advies op maat.

 

Terug naar overzicht