Werkplaats Acties
Blijf altijd op de hoogte


Winterbanden

Rubber van de banden wordt harder bij lagere temperaturen waardoor er minder grip op de weg is. Hierdoor wordt de remweg langer. Winterbanden hebben een speciale rubbersamenstelling waardoor ze onder de 7 graden Celsius meer grip en kortere remweg hebben. Daarnaast heeft uw auto hierdoor een betere wegligging in de bochten. Winterbanden kunnen meer water en natte sneeuw afvoeren, waardoor er minder snel aquaplaning zal optreden. Ook bij nat weer merkt u de prestaties van de winterbanden.

Op wintersportvakantie?

In steeds meer landen zijn winterbanden verplicht bij winterse omstandigheden. Wanneer u in deze situaties rondrijdt op normale banden en bij een ongeluk betrokken raakt, loopt u kans om medeaansprakelijk te worden gesteld voor de schade.  In landen zoals Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Italië zijn winterbanden en sneeuwkettingen zelfs verplicht!

Heeft u al winterbanden?

Wanneer u al beschikt over winterbanden, is het belangrijk deze tijdig te laten wisselen. Maak een afspraak in onze werkplaats. Het maakt hierbij niet uit of uw banden bij ons in opslag zijn of dat u deze meebrengt vanuit huis. U kunt uw bandenwissel gemakkelijk online zelf inplannen via de online werkplaatsplanner.

Werkplaatsplanner

Onze voordelige bandenwissel – en opslagtarieven:

> Bandenwissel op velg:  € 40,-
> Bandenwissel losse banden:  € 75,-
> Bandenwissel op velg inclusief opslag:  € 65,-
> Bandenwissel losse banden inclusief opslag:  € 99,-

Zijn uw winterbanden aan vervanging toe? 

Wij hebben diverse scherp geprijsde wintersets beschikbaar! Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw auto? Neem dan gerust contact met ons op voor een passend aanbod en advies op maat.

Terug naar overzicht