Werkplaats Acties
Blijf altijd op de hoogte


Laat de airco regelmatig nakijken

Laat regelmatig(conform fabrieksvoorschrift) het interieur-/pollenfilter vervangen. Zo bent u verzekerd van schone lucht om in te ademen. Voor het onderhoud maakt het niet uit of je de airco veel of juist heel weinig gebruikt. Met regelmatig onderhoud voorkom je dat het aircosysteem stuk gaat en heb je koeling als het gewenst is. Een airco repareren of vervangen is namelijk een kostbare aangelegenheid.

Voorkomen is beter dan genezen.

In de regel is airco- onderhoud niet vaker nodig dan eens in de 3 jaar. Het koudemiddel moet dan worden aangevuld; er gaat gemiddeld 6-8% van de vloeistof per jaar verloren. een drooglopende airco gaat zeker stuk. De aircocompressor wordt dan niet meer gesmeerd.Ons advies is dan ook dit op tijd af te spreken, wij voeren het hele jaar door dit airco-onderhoud voor u uit. Verstandig is het om dit uit te laten voeren tijdens het jaarlijkse onderhoud van de auto. Het hele proces duurt ongeveer één uur.

Airco hele jaar gebruiken

Tip: gebruik de airco het hele jaar door. Zet hem ook in de winter af en toe even aan. Dit houdt het systeem ‘fit’; de circulatie van het koelmiddel verzorgt namelijk ook de smering van de compressor. Zo voorkom je lekkages en daarmee onnodige reparatiekosten.  Uw airco is niet alleen nuttig voor in de zomer, maar ook in koude en natte jaargetijden. Airco’s onttrekken vocht aan de lucht, en een droger interieur betekent schonere ramen. Gebruik de airco dus het hele jaar door.

In de huidige auto’s zijn twee type koudemiddel  in gebruik. R134A of R1234YF. In auto’s vanaf  2017 kan en mag uitsluitend de laatste worden gebruikt.

De onderhoudskosten vallen heel erg mee afgezet tegen het opgeleverde comfort . Per maand v.a. slechts 3,60.

Onze scherpe airco onderhoudsprijzen:
Toyota: Airco reiniging compleet nu voor € 59,95
Toyota: Airco reiniging compleet nu voor € 69,-
Of betaal slechts € 39,- voor de aircoreiniging compleet indien u deze combineert met het vervangen van het interieurfilter.

Airco onderhoud afgevuld met R134A nu voor € 129,95
Airco onderhoud afgevuld met R1234YF nu voor € 249,95

Wees er snel bij want voor de werkplaatsplanning geldt vol = vol!
Geldig t/m september 2021.

Terug naar overzicht