Laatste nieuws en blog
Blijf altijd op de hoogte


Toyota introduceert Safety Sense

Nog meer veiligheid voor alle Toyota modellen

Op de Autosalon van Genève introduceerde Toyota niet alleen de nieuwe modellen, maar ook een geheel nieuw veiligheidssysteem welke toegepast zal gaan worden op alle nieuwe modellen! Wij zijn enthousiast. Benieuwd waarom? Lees gauw verder!

Te beginnen wordt het systeem toegepast op de nieuwe Auris en Avensis. Toyota Safety Sense helpt aanrijdingen te voorkomen, danwel de gevolgen ervan te beperken.

Toyota kan het aantal ongelukken en dodelijke slachtoffers in het verkeer terugdringen, als systemen zoals Toyota Safety Sense op grote schaal toegepast gaan worden. Daarom wil Toyota tegen het einde van 2015 Toyota Safety Sense op brede schaal gaan aanbieden. Ook op de wat kleinere modellen, zoals de Aygo.

Pre-Collision

Dit systeem detecteert tussen snelheden van 10 tot 80 km/uur objecten die zich vóór de auto bevinden. Als er een aanrijding dreigt, zet het je als bestuurder met akoestische en optische waarschuwingen aan tot remmen, en als je dan inderdaad remt zorg dit systeem voor extra remkracht. Mocht je nou niet op tijd remmen, dan grijpt het systeem in door zelf stevig te remmen.

Lane Departure Alert

Lane Departure Alert neemt via een camera de rijbaanmarkering waar. Zodra het systeem merkt dat je Toyota zich buiten de belijning dreigt te begeven, attendeert het je hierop met waarschuwingen.

Automatich High Beam

Automatic High Beam garandeert tijdens nachtelijke autoritten optimaal zicht. Een camera ziet of er ander verkeer op de weg is en schakelt vervolgens automatisch tussen dim – en grootlicht zodat andere weggebruikers niet verblind worden.

Road Sign Assist

De verkeersbordherkenning is een super praktische hulp voor onderweg. De radar leest verkeersborden en projecteert ze op het centraal TFT-scherm tussen de toerenteller en snelheidsmeter. Op deze manier weet je altijd wat de max. snelheid is, of er een inhaalverbod geldt en op wat voor soort weg je rijdt: een snelweg of autoweg.

Adaptive Cruise control

Adaptive Cruise control maakt gebruik van een geavanceerde millimeter-golfrader. Het systeem detecteert voor de auto rijdende voertuigen en herkent de snelheid waarmee die zich voortbewegen. Het past vervolgens de eigen snelheid aan om ervoor te zorgen dat er altijd een veilige afstand is tussen jouw Toyota en je voorligger.

Terug naar overzicht