Laatste nieuws en blog
Blijf altijd op de hoogte


Nieuwe generatie nog krachtiger

De nieuwe generatie Prius, die in Europa exclusief als Plug-in Hybrid geleverd zal worden, luidt een nieuw tijdperk in. Sinds de lancering van de eerste generatie Prius in 1997 heeft het model een blijvende impact gehad op Toyota en de hele wereld. Door de nadruk te leggen op efficiëntie en elektrificatie, startte de Toyota Prius een trend voor de toekomst.

Een krachtigere elektromotor en 2,0 liter benzinemotor zorgen voor een gecombineerd vermogen van 223 pk (164 kW) en een krachtige, responsieve acceleratie. De carrosserie is zo ontworpen om de luchtstroom te optimaliseren en draagt bij aan de efficiëntie, stabiliteit en wegligging van de auto.

Frisse look

Het onderscheidende ontwerp waar de Prius beroemd om is geworden, wordt naar een nieuw, dynamischer niveau getild door een coupéachtig silhouet. De nieuwe Prius is gebouwd op het tweede generatie GA-C-platform van Toyota’s New Global Architecture (TNGA). Het platform draagt bij aan de hogere stijfheid en het lagere gewicht. Door de plaatsing van de batterij en de brandstoftank te optimaliseren is het zwaartepunt lager dan voorheen: dit biedt een boeiende rijervaring en zorgt voor een comfortabele, rustige rit.

Het interieur is verdeeld in drie zones volgens Prius’ nieuwe “Island Architecture”: de omgeving, de bestuurdersmodule en het zwevende instrumentenpaneel. De zitpositie is lager, waardoor een sportiever gevoel ontstaat, terwijl displays en bedieningselementen op de optimale locatie zijn geplaatst.

Een 7-inch TFT LCD-scherm vormt de bestuurdersmodule. Het scherm bevindt zich direct in het gezichtsveld en verhoogt de veiligheid doordat de bestuurder de ogen beter op de weg kan houden.

Een nieuw ontworpen instrumentenpaneel met een strakke lay-out en slanke bedieningselementen, een discreet, lager centraal scherm – met minimale inbreuk op het voorwaartse zicht van de bestuurder – geeft prioriteit aan het comfort in de cabine. De verlichting van het instrumentenpaneel is gekoppeld aan meldingen van Toyota Safety Sense en drukt waarschuwingen uit door middel van kleurveranderingen.

Tweede kwartaal 2023

Of het nu gaat om de onverwachte rijprestaties, de verbeterde efficiëntie of het gestroomlijnde, dynamische ontwerp van binnen en van buiten, de nieuwe generatie zet een innovatieve traditie voort die 25 jaar geleden begon. Het nieuwe hoofdstuk van het unieke Prius-verhaal start wanneer de vijfde generatie Prius in het tweede kwartaal van 2023 in Europa wordt geïntroduceerd.

Terug naar overzicht