Laatste nieuws en blog
Blijf altijd op de hoogte


De nieuwe Toyota bZ4X

Toyota heeft tijdens de Shanghai Motor Show een conceptversie van de Toyota bZ4X onthuld. BZ staat voor Beyond Zero, het 0-emissie project van Toyota, waarbij het niet alleen om het bereiken van CO2-neutraliteit gaat, maar ook om nieuwe voordelen voor het milieu, voor individuen en voor de samenleving als geheel. Toyota en Subaru hebben het concept tijdens een samenwerking ontwikkeld.

Deze elektrische SUV is gebaseerd op het nieuwe e-TNGA-platform. Hij staat stevig op de weg en heeft een hoge instap, daarnaast biedt hij ook vierwielaandrijving. Het design straalt doelmatigheid en dynamiek uit. Door het lage dashboard heeft de bestuurder een panoramisch zicht, wat het ruimtelijke gevoel van het interieur benadrukt. De bestuurder leest met minimale oogbewegingen informatie van het digitale instrumentenpaneel, doordat deze zich boven het stuurwiel bevindt.

Steer-by-wire-systeem

Het bZ4X Concept wordt leverbaar met de allereerste combinatie van een nieuw stuurelement en een steer-by-wire-systeem. De technologie zorgt voor een nog beter stuurrespons op basis van de de stuurhoek en de gereden snelheid. Het uniek vormgegeven stuurwiel zorgt er ook voor dat de bestuurder zijn/haar handen niet hoeft te verplaatsen in een bocht, wat het rijplezier vergroot.

Terug naar overzicht