Laatste nieuws en blog
Blijf altijd op de hoogte


Advanced Drive technologie in de Mirai

Toyota heeft de nieuwe Mirai een upgrade gegeven. Hij beschikt nu over Advanced Drive, de nieuwste technologie voor bestuurdersassistentie. Dit systeem neemt de controle over het gaspedaal, de remmen en zelfs het stuur. Het is speciaal ontworpen voor het rijden op de snelweg en beschikt nog niet over volledig zelfrijdende mogelijkheden. Het is overigens alleen mogelijk onder toezicht van de bestuurder en tijdens bepaalde verkeersomstandigheden.

Wanneer er een bestemming in het navigatiesysteem wordt ingesteld, kan de technologie situaties beoordelen en vervolgens beslissingen nemen. Het gaat dan onder andere om het inhalen van andere voertuigen, het wisselen van rijstrook, het bewaren van afstand tot andere voertuigen en het navigeren van rijstrooksplitsingen. Ook remt het systeem de auto vroegtijdig af bij het samenvoegen van rijstroken en wordt er meer afstand gehouden van vrachtwagens en andere grote voertuigen.

Hiernaast wordt ook de bestuurder gecontroleerd met behulp van een camera. Bij een teken van onoplettendheid of slaperigheid kan een zoemer een waarschuwing geven, het heads-up display kan gaan knipperen en de gordel kan zelfs gaan trillen. Als de bestuurder hier geen reactie op geeft, kan de auto geleidelijk afremmen, de deuren openen en hulp inroepen. Als er kans op een aanrijding is, geeft het systeem soortgelijke waarschuwingen. De auto kan remmen en helpen bij het vermijden van de botsing.

Terug naar overzicht