Laatste nieuws en blog
Blijf altijd op de hoogte


 Toyota ATS Nieuwegein levert waterstofauto Mirai aan directeur Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club

 

Dat het bij de Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC) niet alleen om klassieke auto’s draait, bewijst de recente aflevering van een Toyota Mirai aan Peter Staal, directeur van de in 1898 opgerichte belangenvereniging van automobilisten. De waterstof-elektrische auto is geleverd door Toyota ATS Nieuwegein.

 

“Het plezier dat autorijden geeft, kan wat de KNAC betreft zowel van een klassieke als van een ultramoderne auto komen”, zegt Peter Staal. “Tweeledig dus. Dat geldt ook voor de strategie van de KNAC. Die kent twee aandachtsgebieden: heritage en ‘footprint’, de ecologische voetafdruk van een bedrijf of organisatie. Hierbij zien we een belangrijke rol weggelegd voor de waterstof-elektrische auto’s, zoals de Toyota Mirai, die wat de KNAC betreft een belangrijke aanvulling zijn op batterij-elektrische auto’s.”

 

Dicht bij de gebruiker
“De Toyota Mirai ligt dicht bij de gebruiker”, vervolgt Peter. “Je tankt een waterstof-elektrische auto net zo snel vol als een traditionele benzineauto. Zowel bij mijn woonplaats als bij mijn werk bevindt zich een waterstoftankstation. Voor mij is een waterstof-elektrische auto dus ideaal.”

 

Passie voor automobielen

Aanwezig bij de overhandiging was Jan-Christiaan Koenders, Managing Director van Toyota Nederland (Louwman & Parqui). “Het is mooi om te zien dat de mensen met een échte passie voor automobielen, vertegenwoordigd in de KNAC, ook de innovatiekracht van waterstoftechnologie én de Toyota Mirai weten te waarderen.”

 

Actieradius tot 650 kilometer
De Toyota Mirai die Toyota ATS Nieuwegein geleverd heeft, betreft de tweede generatie van Toyota’s innovatieve waterstofauto. In vergelijking tot de eerste generatie uit 2014 is de auto volledig gewijzigd. Dit heeft geresulteerd in een stijlvolle vormgeving, meer vermogen, een betere efficiency en meer ruimte voor de opslag van waterstof. De grotere actieradius tot 650 kilometer (WLTP), een toename van 30 procent in vergelijking tot de eerste generatie Toyota Mirai, maakt de auto ideaal voor het afleggen van grote afstanden. Hierbij stoot de Mirai alleen water uit.

 

Gereduceerde bijtelling
Bij zakelijk gebruik geldt voor de Toyota Mirai een gereduceerde bijtelling van 12 procent. Die is berekend over de volledige aanschafprijs van € 65.995 – en niet tot € 40.000 euro, zoals bij een batterij-elektrische auto. Door fiscale voordelen is de Mirai bij Toyota ATS Nieuwegein verkrijgbaar vanaf € 241,- netto bijtelling per maand.

 

* Netto bijtelling berekend op basis van fiscale waarde, een bijtellingspercentage van 12 procent en 37,35 procent inkomstenbelasting.

Terug naar overzicht