Laatste nieuws en blog
Blijf altijd op de hoogte


Opvallende verkeersregels Italië

Snelheid

Op de Italiaanse autosnelwegen mag je maximaal 130 kilometer per uur, op de autowegen 110. Op gewone wegen buiten de bebouwde kom is de maximale snelheid 90, binnen de bebouwde kom 50.

Milieuzones

Ook Italië kent steeds meer milieuzones in steden, die nog maar weinig bekend zijn bij buitenlanders: de Zona Traffico Limitato. Steden met milieuzones zijn bijvoorbeeld Rome, Arezzo, Bologna, Bolzano, Bressanone (Brixen), Firenze (Florence), Milaan, Palermo, Pisa en Verona.

De regels verschillen heel erg van stad tot stad. Wie niet per se binnen de zone hoeft te zijn, kan beter buiten de zone parkeren en op een andere manier de zone in gaan, bijvoorbeeld te voet, met het openbaar vervoer of met een taxi.

 

Andere opvallende verkeersregels Italië

Sinds 2016 is het strafbaar om te roken in een auto of camper in het bijzijn van een passagier onder de 18 jaar of een zwangere vrouw. De boete is zeer hoog.

Ook in Italië mag je niet handsfree bellen met een koptelefoon op.

Fietsen die achter op de caravan of camper worden vervoerd, moeten worden gemarkeerd met een reflecterend aluminium bord van 50 bij 50 centimeter dat wit is met vijf rode diagonale strepen.

Bron “Opvallende verkeersregels Italië ” :
ANWB
AD.nl

Terug naar overzicht