Laatste nieuws en blog
Blijf altijd op de hoogte


Dit is de compleet nieuwe Toyota Auris!

Tijdens de Autosolon Genève, maakte de nieuwe Auris zijn werelddebuut. Het model zal op de markt verschijnen in twee hybride aandrijflijnen.

De compleet nieuwe generatie Auris zal op een TNGA-platform te staan, een modulaire basis die we kennen van de C-HR. Hierdoor wordt hij 4 centimeter langer en 3 centimeter breder dan zijn voorganger. De wielbasis neemt daarnaast 4 cm toe. De koest zelf is 2,5 centimeter langer geworden dan voorheen. om zo een dynamischer voorkomen te geven. Het lagere zwaartepunt en een multilink-achterwielophanging moeten samen met een hogere stijfheid van de koets tevens ook in een meer dynamisch rijgedrag resulteren.

De Auris blijft vanbuiten herkenbaar als Auris, maar toch is het hele design op de schop gegaan. De Auris is voorzien van ledkoplampen waarin dagrijverlichting is verwerkt. Achterop vinden we ledlichten van een nieuw ontwerp. Ook zal hij te krijgen zijn met Bi-Tone dak en stijlen.

Twee verschillende Hybride aandrijving

De nieuwe Auris krijgt niet één, maar twee hybride aandrijflijnen! Het aanbod begint met een 122 pk sterkte 1.8-liter grote hybride versie, zelfde aandrijflijn als in de Toyota C-HR. De tweede optie is de sportieve 180 pk-variant, een versie waarbij de 1.8 is vervangen door een volledige nieuwe 2,0-liter krachtbron.  Dat niet alleen, hij zal voorzien zijn van de Toyota Safety Sense die bestaat uit o.a.: rijstrookwaarschuwing, automatisch groot licht, een botspreventiesysteem met voetgangersdetectie. adaptieve cruisecontrol en verkeersbord herkenning.

Op de hoogte gehouden worden over de nieuwe Auris?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en wordt als eerste op de hoogte gebracht over de nieuwste ontwikkelingen. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Terug naar overzicht