Laatste nieuws en blog
Blijf altijd op de hoogte


Imponerende koploper

Met een overweldigend verbruik van 1,0 l/100 km en een CO2- emissie van slechts 22 gr/km gemiddeld, wint de Toyota Prius Plug-in Hybrid de ADAC EcoTest. Dat niet alleen hij is ook nog eens een imponerende koploper met een ongekende voorsprong op nummer 2! Deze wist namelijk slechts 2 sterren te behalen.

Dat is nog niet alles! De Prius Plug-In Hybrid sleept maar liefst 47 van de maximaal te behalen 50 punten naar binnen. Deze punten worden door de ADAC uitgereikt voor de prestaties op het vlak van CO2 en verontreinigde stoffen. De runner-up behaalt met 30 punten een beduidend minder goede score.

Zoveel mogelijk elektrisch

De Prius Plug-In Hybrid is uitgerust met een efficiënte 1,8-liter VVT- i Atkinson -benzinemotor en een elektromotor. Het systeemvermogen bedraagt 90 KW (122 pk). Waar het druk is en in de stad past de Prius zich aan door zoveel mogelijk elektrisch te rijden. Ongeveer 50 kilometer kan de auto elektrisch afleggen. Hierdoor is hij supergeschikt voor de meeste woon-werkverkeer. Als kers op de taart is de Prius Plug-In Hybrid leverbaar met een Solar Roof – een zonnepaneel op het dag – en kan hij dus zelfs op zonne-energie rijden.

Altijd ambitieus

De Prius Plug-In Hybrid levert een belangrijke bijdrage aan Toyota’s ambitieuze milieudoelstelling ‘Environmental Challenge 2050’, Een van de onderdelen van deze Challenge is om de CO2-emissies van Toyota modellen met 90% te verlagen ten opzichte van het jaar 2010. Het hybride aanbod van Toyota in ons land bestaat ondertussen uit 8 modellen waaronder de populaire crossover C-HR of de nieuwste generatie Yaris. Ook is Toyota de enige fabrikant die een waterstofauto (de Mirai) aanbiedt! Deze brandstofcel auto kent geen schadelijke emissies en stoot alleen waterdamp uit. Hoe bijzonder!

 

Terug naar overzicht