Laatste nieuws en blog
Blijf altijd op de hoogte


Ga zorgeloos met jouw Toyota op reis!

Tip 1: ieder land zijn eigen (veiligheids)regels

Rijd je door het buitenland? Zorg dan dat je op de hoogte bent van de lokale verkeersregels. In Frankrijk ben je bijvoorbeeld verplicht om een veiligheidsvest en een alcoholtest mee te nemen. Verder mag je in Italië, Duitsland en Oostenrijk in de winter niet zonder winterbanden rijden. Zorg er in ieder geval voor dat je altijd een gevarendriehoek, een veiligheidsvest en een EHBO-set bij je hebt.

Toyota Mirai
Tip 2: doe de zomer- én aircocheck, nu voor maar € 37,50

Tijdens een warme zomerrit wil je niet voor verrassingen komen te staan. Plan daarom de zomer- en aircocheck in bij de Toyota dealer. Voor slechts €37,50 controleert hij je Toyota op zeventien cruciale punten. Verder vult de dealer alle vloeistoffen bij, brengt hij de banden op spanning en controleert de airconditioning op de vier belangrijkste punten. Zo kun je zorgeloos op reis.

Toyota Mirai
Doe de zomer- en aircocheck
Tip 3: nieuwe update navigatiesysteem voorjaar 2019

In Europa veranderen de wegen continu. Zorg er daarom voor dat de software van het navigatiesysteem actueel is. Informeer naar de nieuwste updates voor jouw model.

Toyota Mirai
Tip 4: stickers, badges en vignetten

In steeds meer Europese steden zijn milieuzone ingesteld. Om in zo’n zone te mogen rijden, moet je in Duitsland bijvoorbeeld een milieusticker op je voorruitplakken. In Oostenrijk en Zwitserland heb je een speciaal autobahnvignet nodig. De benodigde stickers kun je bij de ANWB kopen. Wil je soepel door Frankrijk reizen? Schaf dan een tolbadge aan. Je kunt dan via speciale tolpoortjes doorrijden en de tol wordt elektronisch afgerekend. Dat bespaart je een hoop tijd en moeite!

Toyota Mirai
Tip 5: laat de airconditioning reinigen

Is de airconditioning in orde? Laat hem reinigen door de Toyota dealer. In samenwerking met reinigingsspecialist Tunap krijg je voor slechts € 39,- een AIRCO WELL Fresh-up. Toe aan een grondige schoonmaakbeurt? Voor slechts € 89,- ben je verzekerd van een AIRCO WELL TOTAL-behandeling. Zo verzeker je jezelf tijdens de warme zomermaanden van een perfect werkende airconditioning. Kijk hier voor meer informatie >

Toyota Mirai
Tip 6: vergeet je Toyota Pechhulppas niet

Bij aankoop van een nieuwe Toyota, een Toyota occasion of na het laten uitvoeren van onderhoud (onderhoudspakket standaard of compleet) ontvang je de Toyota Pechhulppas. Bij pech onderweg staat Toyota 24 uur per dag, 7 dagen per week in binnen- en buitenland voor je klaar. Ook bij een lege accu, verloren autosleutels, een lege tank of een lekke band kun je op pechhulp van Toyota vertrouwen. In Nederland is Toyota Pechhulp gratis bereikbaar via 0800 – 22 00 025. Vanuit het buitenland bel je +31 20 592 98 36.

Toyota Mirai
Tip 7: praktisch pakken

Reis je met veel bagage? Dan is extra bagageruimte heel handig. Met stevige dakdragers en een bagagebox van Toyota kun je je vertrouwde spullen meenemen op reis. Wij kunnen je adviseren over welk systeem het beste bij je Toyota en je situatie past.

Toyota Mirai
Tip 8: controleer de voorruit op sterretjes

Is de voorruit beschadigd? Voorkom erger en laat je voorruit door de Toyota dealer repareren of vervangen. Daarvoor maakt hij uitsluitend gebruik van originele onderdelen. Als je de ruitschade bij ons laat repareren, dan behoud je de fabrieksgarantie. Een sterretje wordt gerepareerd terwijl je wacht.

Toyota Mirai
Tip 9: vermijd zwarte zaterdagen

Ga je tijdens de vakantieperiode met de Toyota op pad? Probeer dan zoveel mogelijk de zogenoemde zwarte zaterdagen te vermijden. Via de verkeersdruktekalender van de ANWB weet je precies wanneer je een zwarte zaterdag kunt verwachten.

Toyota Mirai
Tip 10: de juiste banden voor uw veiligheid

De vier banden van je Toyota hebben een verantwoordelijke taak. Ze dragen het gewicht van de auto, de inzittenden en je bagage. Ook spelen ze een cruciale rol bij het weggedrag van je Toyota: optrekken, remmen, het opvangen van dwarskrachten in bochten en grip op nat wegdek. De juiste banden zijn dus erg belangrijk. Raadpleeg onze bandenpagina voor meer informatie.

Toyota Mirai
Terug naar overzicht