Laatste nieuws en blog
Blijf altijd op de hoogte


Toyota Camry na veertien jaar weer terug

De Toyota Camry gaat als opvolger van de Toyota Avensis dienen.
In Nederland kennen we de Camry als een vrij luxe model dat tussen 1983 en 2004 te krijgen was. In de Verenigde Staten een regelrechte hit. Jaarlijks worden er honderdduizenden exemplaren verkocht en is hij een van de meest verkochte personenauto’s.

Nieuwe generatie

In januari van dit jaar werd er een nieuwe generatie Camry gepresenteerd. Hij maakt gebruik van Toyota’s modulaire TNGA-platform (wat we kennen van de Prius en de C-HR).

De nieuwe Camry is ten opzichte van z’n voorganger zo’n 5 centimeter groter in de lengte en is daardoor nu 4,88 meter lang. Waar de Camry de afgelopen generaties werd gekenmerkt door een ingetogen exterieur is de huidige generatie wat excentrieker vormgegeven. Hierdoor valt hij meer op.  Op de Noord-Amerikaanse motorenlijst staat een 2,5-liter viercilinder benzinemotor, een 3,5-liter V6 en een 210 pk sterke Hybrid. De viercilinder van die laatste levert zo’n 177 pk. Schakelen gaat met een CVT en de batterij heeft een capaciteit van 1,6 kWh. Ter vergelijking: bij de Prius is de batterij 1,2 kWh groot.

Een auto met een 2,5-liter viercilinder benzinemotor die steun krijgt van elektromotor. De Toyota Camry wordt gepositioneerd als een D/E-segmenter, omdat de auto een slag groter is.

De Toyota Camry zal medio 2019 te zien zijn in de showroom. Wil je op de hoogte blijven over de Camry? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Terug naar overzicht