Laatste nieuws en blog
Blijf altijd op de hoogte


Dat oude liefde niet roest ervaart Ida, autoliefhebber in hart en nieren heeft altijd een bijzonder plekje gehouden voor haar Toyota Starlet friend.

Deze brief is persoonlijk gestuurd naar Toyota ATS Nieuwegein.

Afscheid van een ‘Friend’!

Na 16 jaar, een maand en 13 dagen was daar het afscheid van mijn Toyota Starlet Friend.

Voor een paar mensen die mij goed kennen -waaronder mijn buurman- had ik een rouwkaart opgesteld. Omdat dat toch wel ver gaat, vroeg ik hem of hij dat vreemd vond.

‘Nee’, zei hij, ‘bij jou niet. Als mijn broer het zou doen, zou ik denken dat
hij stapelgek is geworden.’

 

Op een dag, rijdend in de nieuwe Yaris, zag ik mijn oude vriend voorbijkomen. Na razendsnel te zijn gedraaid heb ik de bestuurster achtervolgd tot bij haar woning. Het tempo was hoog, mede doordat de ander ook steeds harder ging rijden. Toen we stilstonden, heeft mijn vrouw haar eerst gerustgesteld en toegelicht dat de Starlet ooit onze eerste nieuwe wagen was. Wat bleek: haar zoon werkte als monteur bij dezelfde Toyota-garage waar ik klant ben. De auto was vrijdagavond verkocht en de dag erna gekocht door deze mevrouw.

Omdat wij Toyota-rijders nette mensen zijn, heb ik haar de volgende dag een fles wijn gebracht voor de schrik van het achtervolgen.
Toen verzekerde ze mij dat ik af en toe in de Starlet mocht rijden als ik hem erg miste.

Van dit aanbod heb ik geen gebruik gemaakt. Wel ging ik vaak stiekem kijken of hij er nog stond. Omdat ik een autosleutel had achtergehouden, heb ik zelfs overwogen om de Starlet permanent te gaan ‘lenen’.
De vraag was alleen waar ik hem dan moest verstoppen.
Op een dag was hij weg. Navraag bij de RDW leerde dat hij geëxporteerd was: bestemming onbekend.

Mijn vrouw heeft ooit gezegd dat ze de auto had willen terugkopen.
Dat ze dat niet gedaan heeft, neem ik haar eerlijk gezegd nog steeds kwalijk.
Als aandenken aan mijn Starlet bewaar ik de originele versnellingsknop die ik op de laatste dag van onze zestienjarige relatie heb vervangen door een nieuw exemplaar.

Ida.

Foto: prive Ida pookknop van de Starlet Friend

Terug naar overzicht