Laatste nieuws en blog
Blijf altijd op de hoogte


De nieuwe Kia Picanto! De meest compacte auto van dit moment

De Kia Picanto was natuurlijk al een compacte auto, maar deze 3de generatie geeft je de illusie dat de auto groter is geworden, echter dat is gelukkig maar een optische illusie. Want vanwege de Koreaanse markt is er aan de afmetingen niet te tornen. Wel heeft de nieuwe  Kia Picanto een groter wielbasis gekregen en is hij voorzien van groter wielen.

De Picanto is aan de buitenkant dus niet gegroeid maar aan de binnenkant is er wel meer ruimte gecreeerd dat merk je meteen. Door het design van het dashboard voelt het al breder dan het waarschijnlijk is.

De voor- en achterwielen staan 1.5 centimeter verder uit elkaar. Nu is 1.5 centimeter misschien niet zoveel maar als je op de achterbank net dat beetje hebt zit je een stuk lekkerder. Verder is de Picanto slimmer ingedeeld. Het dashboard is ook 1.5 centimeter hoger geplaatst waardoor je meer knieruimte hebt. Verder zie je veel luxe: een groter scherm een vakje om je telefoon draadloos op te laden en extra opbergruimte en een button om 2 vakken om te buigen naar bekerhouders.

‘Als je in de nieuwe Picanto zit voelt het net alsof je in een auto klasse hoger zit.’

De aandachtspunten waar rekening mee gehouden is tijdens de ontwikkeling van deze nieuwe generatie Picanto

  • Een compacte auto met veel ruimte, daar houden we van!
  • Een echte verbeterpunt is de kofferbak deze is vergroot van 200 naar maar liefst 255 liter. Grootste in zijn klasse.
  • Ook wilde men meer technologie in de auto. Ook dit zit er in ruimte mate in: los staand navigatiesysteem die compatibel is met Apple Car Play en TomTom
  • veiliger dankzij AEB
  • Dashboard moderner en strakker geworden
  • Interieur heeft een frisse en moderne update gekregen want je valt dan wel op de buitenkant maar de binnenkant moet natuurlijk ook aanspreken.

Al met al is er hard gewerkt om een kleine compacte auto groter te doen laten lijken. Wij zeggen missie geslaagd!

Picanto GT

Voor de snelle jongens komt er bovendien ook een GT line versie van de Picanto. Zo kunnen ook zij genieten van Picanto rijden dan wel in een sportieve snellere variant. Na onderzoek bleek dat 60% van de Picanto rijders vrouw is en Kia wil natuurlijk ook de mannelijke markt voor de Picanto claimen.

Terug naar overzicht