Laatste nieuws en blog
Blijf altijd op de hoogte


Kia Sportage 2022

De vijfde generatie van de Kia Sportage, gloednieuw en geïnspireerd op de allernieuwste technieken. Geniet van een geëlektrificeerde aandrijflijn en een ultramodern interieur, met een zwevend, gebogen display gericht op de bestuurder. Aan de voorkant is hij te herkennen aan de zwarte Tiger Nose grille die zich uitstrekt over de gehele breedte, gecombineerd met de futuristisch uitziende boomerang-style dagrijverlichting en Matrix LED-koplampen. Het zwarte dak en de chromen schouderlijn, die doorloopt tot aan de achterkant, accentueren het sportieve profiel. De kleuropties voegen nog meer levendigheid toe.

Het indrukwekkende interieur is voorzien van luxe features en hoogwaardige materialen. Het moderne en prachtig vormgegeven dashboard, met een groot, gebogen display dat bestaat uit twee 12,3 inch schermen. Het met liquid-crystal technologie uitgeruste instrumentenpaneel zorgt voor ongelooflijk nauwkeurige en heldere graphics.

Terrain Mode

Met het nieuwe Terrain Mode geeft de Sportage uitstekende rijeigenschappen en prestaties onder uitdagende omstandigheden op gladdere wegdekken met zand, sneeuw of modder. Het systeem past automatisch de instellingen aan voor een optimale rijdynamiek in elke situatie. Als Terrain Mode niet geactiveerd is, rijdt de Sportage op Drive Mode, waarbij gekozen kan worden uit Comfort, Eco of Sport.

Zuinig

Dankzij de hybride aandrijflijn wordt de uitstoot én het brandstofverbruik fors verlaagd. Nu voor het eerst verkrijgbaar als Plug-in Hybrid, waarmee de meeste dagelijkse ritten volledig elektrisch kunnen worden gereden. De 17-inch, 18-inch of 19-inch velgen hebben een grote variëteit aan designs, kleuren en afwerkingen, afhankelijk van de gekozen uitvoering.

GT-Line

De nieuwe Sportage komt er ook als extra sportieve GT-Line. Het interieur van de GT-Line onderscheidt zich met witte stylingdetails die contrasteren met de hoogwaardige zwarte materialen.

Meer ruimte

Het slimme concept van de nieuwe Sportage zorgt voor aanzienlijk meer hoofd-, been- en bagageruimte dan zijn voorganger. De beenruimte op de tweede zitrij is het grootste in het segment. De bagageruimte telt 587 liter. Dit kan worden verhoogt naar maar liefst 1.776 liter als de achterbank wordt neergeklapt in een 40:20:40 verdeling. De nieuwe Europese versie is 1.865 mm breed, 1.645 mm hoog, 4.515 mm lang en heeft een wielbasis van 2.680 mm.

Exterieur kleuren

Standaard velgen per uitvoering

Bekleding

Terug naar overzicht