Laatste nieuws en blog
Blijf altijd op de hoogte


Veilig rijden in de winter. Dat vraagt nét iets meer van je Kia en van jou. Prepareer jezelf en je auto daarom optimaal met deze 5 gouden regels. Zo rijd ook jij straks beter én met meer plezier.

1. Afstand, afstand, afstand houden…

Rijden op gladde weg betekent rijden met minder grip. En bij minder grip wordt alles tricky: optrekken, sturen én remmen. Daarom zit er maar één ding op. Pas je snelheid aan en houd extra afstand. Liefst vijf keer meer dan normaal, want je remweg is op een gladde weg al snel vijf keer langer. Kijk verder vooruit en trek heel rustig op. Neem ruim voor elke bocht gas terug en vermijd remmen tijdens het sturen; dat leidt immers bijna onherroepelijk tot glijpartijen. Noodstop nodig? Rem krachtig en constant en laat het ABS zijn werk doen.

2. Laat je overmoed thuis

Wintersportplannen? Dan heb je heel wat winterse kilometers voor de boeg. Maak tijdig een afspraak voor het monteren van je winterbanden en denk bij het inpakken aan je sneeuwkettingen. In veel wintersportlanden zijn die verplicht – en simpelweg onmisbaar! (Niet onderop leggen, maar direct voor het grijpen!). Oefen thuis met omleggen, dan gaat het straks onderweg in één keer goed. En pas onderweg naar je bestemming vooral op dat de zin om te skiën of boarden je niet overmoedig maakt.

3. Maak je ‘winterkit’ compleet

Waar je ook heen gaat – in de winter kun je zelfs met een auto in topconditie onderweg stranden. In files bijvoorbeeld, of door zware sneeuw- of hagelbuien. Neem dus altijd de juiste winteruitrusting mee: warme kleding, een warme deken, wat extra te eten en liefst wat warm drinken (thermoskan!). En daarnaast natuurlijk de usual suspects: sneeuwkettingen, gevarendriehoek, veiligheidsvestjes – en alle noodnummers in je mobiel of op papier.

4. Powerrrr je accu!

Heeft jouw auto al de nodige jaren ervaring? Dan is je accu misschien niet meer 100% betrouwbaar. Dat merk je pas als je ‘m het hardst nodig hebt: als het écht bar en koud wordt! Laat je accu daarom tijdig doormeten en vervang hem indien nodig. In de Kia Webshop vind je scherp geprijsde topkwaliteit accu’s voor de meest uiteenlopende modellen en motortypes.

Terug naar overzicht