Laatste nieuws en blog
Blijf altijd op de hoogte


Ga zorgeloos met jouw Kia op reis!

Tip 1: ieder land zijn eigen (veiligheids)regels

Rijd je door het buitenland? Zorg dan dat je op de hoogte bent van de lokale verkeersregels. In Frankrijk ben je bijvoorbeeld verplicht om een veiligheidsvest en een alcoholtest mee te nemen. Verder mag je in Italië, Duitsland en Oostenrijk in de winter niet zonder winterbanden rijden. Zorg er in ieder geval voor dat je altijd een gevarendriehoek, een veiligheidsvest en een EHBO-set bij je hebt.

Gerelateerde afbeelding
Tip 2: doe de gratis Kia zomer fitnes check

Tijdens een warme zomerrit wil je niet voor verrassingen komen te staan. Plan daarom de gratis zomer fitnes check in. Voor slechts € 15,- kan je, je Kia laten controleren op 15 vitale punten. Ben je in het bezit van een geldige Kia Family Card?Dan is de Zomer Fitness Check gratis. Weet je niet meer of je Kia Family Card geldig is? Dit kun je controleren via Mijnkia.nl of neem contact op met één van onze vestigingen. Zo kun je zorgeloos op reis.

Doe de zomer fitnes check
Tip 3: nieuwe update navigatiesysteem voorjaar 2019

In Europa veranderen de wegen continu. Zorg er daarom voor dat de software van het navigatiesysteem actueel is. Informeer naar de nieuwste updates voor jouw model.

Tip 4: stickers, badges en vignetten

In steeds meer Europese steden zijn milieuzone ingesteld. Om in zo’n zone te mogen rijden, moet je in Duitsland bijvoorbeeld een milieusticker op je voorruitplakken. In Oostenrijk en Zwitserland heb je een speciaal autobahnvignet nodig. De benodigde stickers kun je bij de ANWB kopen. Wil je soepel door Frankrijk reizen? Schaf dan een tolbadge aan. Je kunt dan via speciale tolpoortjes doorrijden en de tol wordt elektronisch afgerekend. Dat bespaart je een hoop tijd en moeite!

Tip 5: laat de airconditioning reinigen

Wanneer een aircosysteem niet goed onderhouden wordt werkt de airco minder goed en kan dit o.a. leiden tot een hoger brandstofverbruik. Nare luchtjes uit de airco kunnen zelfs schadelijk zijn voor uw gezondheid! Zodra het vulmiddel van uw airco onder een bepaald niveau zakt kan de compressor oververhit raken en kapot gaan. De kosten van deze reparatie zijn vele malen hoger dan de kosten voor het onderhoud.. Kijk hier voor meer informatie >

Tip 6: Gratis hulp bij pech

Mocht u onverhoopt een keer stranden met uw Kia, dan bent u verzekerd van gratis hulp bij pech! Uw ongemak wordt tot een minimum beperkt en u bent zo snel mogelijk weer op weg. Met de gratis Kia Internationale Wegenhulpgarantie (KIW) kunt u 24 uur per dag rekenen op pechhulp service door heel Europa. De Kia Internationale Wegenhulpgarantie is telefonisch bereikbaar:
Vanuit Nederland: 0888 – 542 542
Vanuit het Buitenland: 0031 – 888 542 542

Tip 7: praktisch pakken

Reis je met veel bagage? Dan is extra bagageruimte heel handig. Met stevige dakdragers en een bagagebox van Toyota kun je je vertrouwde spullen meenemen op reis. Wij kunnen je adviseren over welk systeem het beste bij je Kia en je situatie past.

Tip 8: controleer de voorruit op sterretjes

Is de voorruit beschadigd? Voorkom erger en laat je voorruit  repareren of vervangen. Daarvoor maakt hij uitsluitend gebruik van originele onderdelen. Als je de ruitschade bij ons laat repareren, dan behoud je de fabrieksgarantie. Een sterretje wordt gerepareerd terwijl je wacht.

Toyota Mirai
Tip 9: vermijd zwarte zaterdagen

Ga je tijdens de vakantieperiode met de Kia op pad? Probeer dan zoveel mogelijk de zogenoemde zwarte zaterdagen te vermijden. Via de verkeersdruktekalender van de ANWB weet je precies wanneer je een zwarte zaterdag kunt verwachten.

Tip 10: de juiste banden voor uw veiligheid

De vier banden van je Kia hebben een verantwoordelijke taak. Ze dragen het gewicht van de auto, de inzittenden en je bagage. Ook spelen ze een cruciale rol bij het weggedrag van je Kia: optrekken, remmen, het opvangen van dwarskrachten in bochten en grip op nat wegdek. De juiste banden zijn dus erg belangrijk. Raadpleeg onze bandenpagina voor meer informatie.

Toyota Mirai
Terug naar overzicht