Kia Aircoservice


Aircoservice

Wilt u ervoor zorgen dat uw airco optimaal blijft werken? Plan dan een aircoservice afspraak in.

Bijna alle Kia’s zijn voorzien van airconditioning. Dit is een aangenaam systeem waarin onder druk een koudemiddel circuleert. Een goed werkende en onderhouden airco zorgt er niet alleen voor dat het lekker koel blijft in de auto, maar zorgt er ook voor dat beslagen ruiten snel weer helder worden tijdens de winterperiode.

Airco onderhoud

Net zoals het reguliere onderhoud aan uw auto heeft ook het aircosysteem regelmatig onderhoud nodig, ongeacht hoeveel hij gebruikt wordt.

Wanneer een aircosysteem niet goed onderhouden wordt werkt de airco minder goed en kan dit o.a. leiden tot een hoger brandstofverbruik. Nare luchtjes uit de airco kunnen zelfs schadelijk zijn voor uw gezondheid! Zodra het vulmiddel van uw airco onder een bepaald niveau zakt kan de compressor oververhit raken en kapot gaan. De kosten van deze reparatie zijn vele malen hoger dan de kosten voor het onderhoud.

Daarom biedt ATS Autogroep de mogelijkheid tot aircoservice!

Tips voor een goede conditie van uw airco

• Wanneer uw auto erg warm is, koel dan eerst met open ramen en deuren. Dan kan de meeste warmte vervliegen.

• Beperk condensvorming en kans op schimmel door uw airco vijf minuten voor aankomst uit te schakelen.

• Voorkom lekkages door uitdroging en nare luchtjes door stilstand door uw airco eens per week 10 minuten aan te zetten. Ook in de winter!

Ten slot: laat uw airco jaarlijks controleren bij onze ATS vestiging in Zeist.

Aircoservice afspraak

Plan een afspraak voor aircoservice