DRIVE WiSE – intelligente veiligheidstechnologieën


DRIVE WiSE

Het label waarmee Kia haar intelligente veiligheidstechnologieën (Advanced Driver Assistance Systems) presenteert. Onder het label DRIVE WiSE biedt Kia intelligente veiligheidssystemen, om zo bijvoorbeeld de gevaren en stress van rijden op onze vaak overvolle wegen te verminderen. Wat dit voor jou betekent? Verbeterde verkeersveiligheid en onbezorgd, heerlijk rijden.

Adaptieve cruise control met Stop & Go

Adaptieve cruise control gebruikt een radarsensor aan de voorkant van de auto om de afstand tot voorliggers te monitoren. Als de ingestelde veiligheidsmarge te klein wordt, verlaagt het systeem de snelheid of stopt het de auto, tot de voorligger weer gaat rijden. Met een lichte aanraking van het gaspedaal volgt de auto het verkeer voor je tot de ingestelde snelheid is bereikt.

Adaptieve cruise control

Autonome noodremassistentie

Autonome noodremassistentie anticipeert op mogelijke aanrijdingen met het voertuig voor je, middels hoor- en zichtbare signalen als de bewuste auto plotseling remt, en voorkomt zo een botsing. De waarschuwing maakt de bestuurder attent op de dreiging, voordat de autonome noodremassistentie helpt het voertuig tot stilstand te laten komen.

Dodehoekdetectie

Deze slimme technologie houdt de dodehoeken in de gaten. De radarsensoren weten wanneer er iemand in je dodehoek rijdt en geven een waarschuwing in je buitenspiegel.

Dodehoekdetectie

Vermoeidheidsherkenning

Dit systeem monitort de conditie van de bestuurder via diverse sensoren. Merkt de Kia Niro dat de bestuurder vermoeid is of afgeleid, dan klinkt een geluidssignaal en verschijnt in het infodisplay het advies om een pauze te nemen.
Vermoeidheidsherkenning

Autonome rijbaanvolgassistentie

Dit systeem maakt “level 2” autonoom rijden mogelijk. Afhankelijk van snelheid en richting van de voorligger bedient de autonome rijbaanvolgassistentie de snelheid, de vertraging en de besturing en volgt op een veilige vooraf ingestelde volgafstand. Het werkt met een videocamera en radarsensoren en ‘leest’ de rijbaanmarkering om de auto netjes in zijn baan te houden.

Autonome rijbaanvolgassistentie

Eenvoudig parkeren

Via een compacte camera heb je op het centrale display perfect zicht naar achteren. En de parkeersensoren kijken met je mee. Dat is veilig en handig tegelijk: achteruit inparkeren wordt een fluitje van een cent, zelfs op de krapste plekjes.

Elektronisch bedienbare handrem

Gemak en veiligheid gaan hand in hand. Een sprekend voorbeeld: de parkeerrem. Die bedien je simpel met een druk op de knop.

Frontale aanrijdingswaarschuwing

De frontale aanrijdingswaarschuwing maakt onderdeel uit van autonome noodremassistentie en helpt bij het tijdig signaleren van mogelijke aanrijdingen. Een radar en camera registreren auto’s en afhankelijk van het model ook voetgangers en fietsers.

Lees álles over Drive Wise